Objavljen Program potpore male vrijednosti poljoprivrednicima za nabavu mineralnog gnojiva

Korisnici potpore su poljoprivredni proizvođači upisani u Upisnik poljoprivrednika, koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za potporu Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u 2021. godini, sa poljoprivrednim površinama veličine 1 ha i više na kojima se uzgaja jedna ili više slijedećih skupina kultura: ratarske kulture, trajni nasadi, povrće, ukrasno bilje, ljekovito bilje.

Korisnici potpore dužni su, prilikom podnošenja zahtjeva (Zahtjev se podnosi  u razdoblju od 1. travnja 2022. godine do 15. svibnja 2022. godine.) Agenciji za plaćanja putem AGRONET zaštićene mrežne aplikacije Agencije za plaćanja za potporu, dostaviti dokaz (R1 ili R2 račun izdan u razdoblju od 1. listopada 2021. godine do dana podnošenja Zahtjeva ) o kupnji mineralnog gnojiva u iznosu najmanje istom iznosu potpore na koji ostvaruju pravo u skladu s ovim Programom.

Potpora se dodjeljuje u iznosu od 450,00 kn/ha za prvih 10 ha poljoprivrednog gospodarstva te 250,00 kn/ha za preostalih 10 ha poljoprivrednog gospodarstva, do ukupno 20 ha površina poljoprivrednog gospodarstva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *